OKO Reporter o ratnim zločinima

Novi broj OKO Reportera:

OKO Reporter broj 24

Razmjena znanja i iskustava 

Advokati i pravni teoretičari obično teško dolaze do podataka o tekućim suđenjima i pravnim odlukama.OKO Reporter o ratnim zločinima sadrži informacije o predmetima ratnih zločina u Bosni i Hercegovini i regiji.

 

Regionalno izvještavanje

OKO Reporter se objavljuje na bosanskom/hrvatskom/ srpskom jeziku. Reporter sadrži izvještaje o odlukama sudova u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, te Hrvatskoj. Osmišljen je s ciljem da služi kao redovan izvor najnovije sudske prakse koja daje tumačenja zakona, koji regulišu oblast ratnih zločina u bivšoj Jugoslaviji. Pored izvještaja o stanju predmeta, Reporter sadrži najnovije informacije o radu OKO-a i događajima pred Sudom BiH, te kratke članke. Svaki će broj također sadržavati jedan ili dva duža članka koji će detaljno razmatrati neki pravni problem koji je bitan za suđenja u predmetima ratnih zločina.

 

Distribucija

OKO Reporter se šalje svim advokatima u BiH koji se nalaze na listi advokata ovlaštenih za postupanje pred Sudom BiH, te i drugima koji žele da budu uvršteni na listu primalaca. Također se šalje pravnicima i pravnim teoretičarima u regiji, koji se bave pitanjima ratnih zločina.

 

 

Podnošenje članaka

OKO Reporter o ratnim zločinima je otvoren za primanje članaka o tekućim pitanjima i međunarodnom razvoju događaja u oblasti ratnih zločina. Molimo stupite u kontakt sa urednikom putem email adrese: oko@okobih.ba.

 

Navođenje citata

OKO Reporter o ratnim zločinima se može navoditi po godini, broju i stranici. Sadržaj stranice prvog broja na engleskom jeziku se navodi na slijedeći način: (2005) 1 OKO WCR 2, a odgovarajuća strana na domaćem jeziku se navodi sa (2005) 1 OKO RRZ 2.

 

Prethodni brojevi OKO Reportera:

OKO Reporter broj 23

OKO Reporter broj 22

OKO Reporter broj 21

OKO Reporter broj 20

OKO Reporter broj 19

OKO Reporter broj 18

OKO Reporter broj 17

OKO Reporter broj 16

OKO Reporter broj 15

OKO Reporter broj 14

OKO Reporter broj 13 

OKO Reporter broj 12 

OKO Reporter broj 11

OKO Reporter broj 10

OKO Reporter broj 9

OKO Reporter broj 8

OKO Reporter broj 7

OKO Reporter broj 6

OKO Reporter broj 5

OKO Reporter broj 4

OKO Reporter broj 3

OKO Reporter broj 2

OKO Reporter broj 1